Interviu Eugenia Hergheleiu: Alexandra era o colegă foarte bună, săritoare și cu multă initiativa

>
Interviu Eugenia Hergheleiu: Alexandra era o colegă foarte bună, săritoare și cu multă initiativa

Persoanele care îți călăuzesc pașii în copilărie sunt cei care își lasă amprenta asupra modului tău de a fi. Pe lângă familei ei sunt cei care modelează copilul într-un adult responsabil. Îmi amintesc cu mult drag și recunoștință de doamna Eugenia Herghelegiu, învățătoarea mea, un om cu har şi vocaţie, un sculptor de suflete şi caractere, un model demn de urmat. Mă bucur ca am avut onoarea să o sărbătorim și pe dumneaei în 2008, în cadrul Galei de Excelență a proiectului „ÎNVĂŢĂTORII SENIORI- SĂRBĂTORIŢI ÎN AN CENTENAR”.

A fost un moment emoționant în care am putut să îi ofer recunoștință pentru cei peste 40 de ani petrecuți la catedra, în slujba educației.  Trăiesc un sentiment aparte citind cuvintele frumoase spuse despre mine de către un om pe care îl stimez, o persoană care m-a format și m-a ajutat să îmi dezvolt calități ce îmi sunt de folos o viață.

Reporter: Cum era Alexandra Dobre elevă? A demonstrat abilități de leadership în ciclul primar, timp în care i-ați fost învățătoare?

Eugenia Herghelegiu: Alexandra, Andra cum îi spuneam eu și colegii, o fetiță cu ochii mari și curioși, cu codițe și uniformă, era un copil model ca elevă. Nu-mi amintesc să-i fi reproșat ceva vreodată sau să mă fi deranjat cu ceva. Un copil bine crescut, cu mânuțele ridicate tot timpul ca să raspundă ea prima. Mă striga ‘Doamna! Vreau eu să răspund!” Și avea răspunsuri corecte întotdeauna. Nu venea niciodată nepregatită la școală.

 

Reporter: Am auzit ca a fost un elev foarte bun. Ne puteti povesti despre ea? Care erau materiile preferate?

Eugenia Herghelegiu: O colegă foarte bună, săritoare și cu multă initiativa, era prietenă cu toți colegii, dar își dorea să fie lider pentru că avea calități care o ajutau să se impună în grupul clasei. Fire luptătoare și ambițioasă, nu renunța până când nu realiza ceea ce și-a propus. Intra în competiție cu colegii din clasă și câstiga întotdeauna detașat. Avea înclinații către literatură, fire creativă și cu multă sensibilitate, scria compuneri foarte frumoase, astfel încat era dată drept model celorlalți. Rezolva cu ușurință și problemele de matematică, dar îi plăceau și istoria și geografia și sportul.

Reporter: Alexandra este o fire foarte comunicativă, a demonstrat aceste calități din școala generală? Era populară în rândul copiilor?

Eugenia Herghelegiu: Era un copil vesel și optimist, transmitea acest lucru celor din jurul ei, cu multă inițiativă, cu calități de lider de mică. Îmi amintesc cât de frumos a organizat și a condus serbarea clasei la sfârșitul ciclului primar, ca un adevărat lider.

Reporter: Avea încă de la o vârstă fragedă capacitate de a ieși în evidență, de a ieși în față?

Eugenia Herghelegiu: Fire comunicativă și foarte sociabilă, era îndrăgită de toți colegii și profesorii, iar mie îmi era foarte dragă, ca și acum de fapt! Ieșea în evidenta tot timpul și exemplul ei îi motiva pe ceilalți. Întotdeauna lua atitudine în relațiile cu ceilalți, fără să deranjeze sau să se impună forțat. A fost un model pozitiv pentru ceilalți și își dorea să fie înconjurată de oameni tot timpul.

Reporter: A vorbit vreodată de ceea ce își dorea să devină sau să facă?

Eugenia Herghelegiu: Îmi amintesc că visa de mica să ajungă avocată sau judecatoare, ca să facă bine și să fie un justițiabil bun care să schimbe lumea. Ea însăși are multe principii pe care le respectă fără să i se impună acest lucru, pentru că așa a fost crescută în famile de niște părinți modești, dar cu foarte mult bun simț. Își iubește mult părinții și fratele mai mic, iar pe bunica o adoră.

Reporter: Care este cea mai mare mulțumire atunci când vedeți oameni de succes care au trecut prin “mâinile” dumnevoastră?

Eugenia Herghelegiu: Eu sunt foarte mândră de Alexandra și de realizările ei de până acum, ceea ce puțini oameni au reușit la această vârstă frumoasă! Văd același suflet curat și bun de copil matur și o îndrăgesc mult pentru că nu m-a dezamăgit niciodată! Îi doresc mult succes în continuare și să se înconjoare de oameni frumoși ca ea!

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart