Joaca de-a copilăria

Primăria Municipiului București, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București, a organizat în perioada 1-3 iunie 2018, în Parcul Tineretului, evenimentul extraordinar dedicat  Zilei Internaționale a Copilului, intitulat JOACA DE-A COPILĂRIA, un concept unic dedicat copiilor și bunicilor, prin care bunicii le-au dezvăluit celor mici, lumea de poveste a jocurilor de odinioară, prin acțiunile organizate și desfășurate pe parcursul celor 3 zile, în intervalul orar 17.00 – 21.00.

În spațiul special amenajat pentru acest eveniment, au fost amplasate ateliere de creație, în care cei mici au avut ocazia să descopere meșteșugurile practicate cândva de bunicii lor, iar pe aleile parcului au putut participa la jocurile universului copilăriei de altădată, trăită cu visuri şi bucurii simple, în care jucăriile erau confecționate manual, iar jocurile se bazau pe regulile impuse doar de imaginația participanților la joc.

Pe scena evenimentului JOACA DE-A COPILĂRIA au fost susținute concerte, reprezentații de dans, muzică și teatru atât pentru copii, cât și pentru adulți. Spectacolul a fost prezentat de cunoscuții actori și prezentatori de televiziune Silviu Biriș, Crina Matei și Octavian Ursulescu.

Pe 1 iunie spectacolul a fost susținut de unele dintre cele mai îndrăgite trupe pentru copii, cu programe artistice interactive de muzică și dans, printre care ansamblul de balet “Arabesque”, un ansamblu fondat în anul 1982 și format din peste 30 de copii și tineri, cu vârste cuprinse între 4 – 18 ani, care a propus spectatorilor o călătorie în pași de dans, prin toate colțurile lumii.

Daca îți poți purta copilăria cu tine, nu devii niciodată vârstnic.

Tom Stoppard

În ultima seară a evenimentului s-a desfasurat o festivitate de premiere a  9 seniori de elită, din domenii profesionale diferite, cărora reprezentanții oficiali ai Primăriei Municipiului București și ai Centrului pentru Seniori ai Municipiului București le-au acordat distincții și premii de excelență.  

Printre acești seniori se numără compozitorul și muzicologul Jolt Kerestely, Doctor Ana Culcer, Președintele Comisiei de Sport și Mediu, din cadrul Comitetului Olimpic Român,  Maria Uca Marinescu și alte personalități.

Evenimentul vizează, prin conținutul și desfășurarea lui, promovarea parteneriatului între generații printr-o abordare practică, bazată pe activități comune pentru seniori și copii, cât și oportunitatea de o oferi seniorilor noi modalități de petrecere a timpului liber, care să contribuie la reducerea fenomenului de marginalizare și îmbunătățire a confortului psihic.

Fără comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart