TWAU, SNSPA și dragostea de a scrie

Cred cu  tărie că viața îți oferă șansa de a descoperi modele pe care le poți urma. Te ajută foarte mult să ai un reper, pentru că știi unde vrei să ajungi, cum vrei să fii și îți dai seamna pe parcurs ce trebuie să faci pentru tot ceea ce vrei să obții. Dacă nu știi și nu ți-ai setat în minte niciun model, niciun reper, nicio dorință de a face ceva, nu știi nici care sunt pașii.  

Atunci când am început cursurile Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), concomitent cu cele ale Facultății de Drept (Universitatea București), am știut că voi întâlni oameni deosebiți, care vor pune bazele carierei mele.

Pentru mine, doamna Silvia Osman a fost unul dintre primele repere, ca model de feminitate, delicatețe, reușită profesională. Cred că am învățat foarte multe lucruri de la ea, în perioada formativă a anilor de facultate. Am fost impresionată de un profesionist adevărat care a lucrat si a studiat in Orientul Mijlociu, Elveția și Statele Unite care, mai apoi, s-a restabilit în Romania, pentru a se dedica studenților săi.

Încă de la primele cursuri cu dumneaei am văzut o persoană dinamică, o personalitate foarte puternică, un om și un dascăl așa cum cred eu că ar trebui să fie profesorul, în ziua de azi, în sensul că trebuie să îți impună respect, nu prin teamă, ci prin modul de a fi. Cred că ea a fost un model de reușită în carieră, ca femeie.

Tocmai de aceea am răspuns mereu pozitiv la inițiativele dânsei, chiar și după ce am terminat anii de facultate. Pentru mine a scrie în cadrul proiectelor The World Around Us (TWAU) reprezintă o ocazie perfectă pentru a influența pozitiv studenții SNSPA și pentru a rămâne angrenată în inițiative speciale.

Doamna profesoară Osman și-a dorit să ofere o oportunitate studenților de a se remarca, de a-i promova pe cei care au talent la scris, de a le oferi un cadru in care ei să se manifeste dar într-un mod foarte structurat și într-un sens educativ. Iar pentru mine înseamnă foarte mult scrisul în cadrul acestui proiect, pentru că mă ține foarte aproape de vremea studenției.

Îmi dau seama că pentru cei mai tineri decât mine, pentru actualii studenți, noi cei mai mari, care scriem în aceste volume, reprezentăm la rândul nostru, un reper. Practic se încheie un cerc educațional.

Doamna profesoară niciodată nu s-a înscris în tiparul clasic de profesor și modalitatea clasică de predare și cred ca tocmai asta ne-a scos și pe noi, studenții dumneaei, din tipare și sunt convinsă că, cel puțin în ceea ce mă privește, la fundamentul individului care sunt astăzi, doamna Silvia Osman a avut o piatră de temelie.

Știu cât de important este ca studenții SNSPA să ia contact direct cu administrația publică și, din funcția mea de director general al Centrului pentru Seniori, încerc să realizez acest raport, prin intermediul articolelor mele. Pentru mine a răspunde pozitiv la provocările pe care mi le aduc în fiecare an, membrii TWAU Club și doamna Silvia Osman, înseamnă să îmi analizez munca în amănunt, să mă perfecționez și să mă ridic la așteptările lor. O provocare pe care o aștept și o accept cu mare drag, în fiecare an!

Pentru a afla mai multe detalii despre TWAU Club puteți accesa pagina de facebook  https://www.facebook.com/TWAU.Club

Fără comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart