Editorial Alexandra Dobre – SENIORI DE BUCUREȘTI, numărul 8

Editorial Alexandra Dobre – SENIORI DE BUCUREȘTI, numărul 8

„Un om poate să fie un element foarte important într-o echipă, dar un om nu poate face o echipă”, spunea odată unul dintre cei mai importanți baschetbaliști ai tuturor timpurilor. Acest citat mi-a venit în minte atunci când, zi de zi, cu ocazia campaniei de distribuire a sutelor de pachete cu alimente de bază, destinate seniorilor aflați în nevoie observam implicarea, entuziasmul și bucuria de a face bine din partea tuturor membrilor echipelor Centrului pentru Seniori al Municipiului București, ale Centrului Municipal pentru Dialog București, Companiei Municipale Sport pentru Toți, Companiei Municipale de Protecție Civilă și Voluntariat, Companiei Municipale Pază și Securitate București și voluntarilor de la Asociaţia ”Europa Verde”.

I-am enumerat doar pe câțiva dintre zecile de oameni de suflet, firme și companii care ni s-au alăturat și s-au implicat efectiv, de la bun început, în susținerea campaniei noastre de conștientizare, informare și suport, intitulată NICIUN VÂRSTNIC NU E SINGUR.

E timpul să avem grijă de voi. Mă înclin în fața acestor oameni, majoritatea foarte tineri care se dedică seniorilor singuri și vulnerabili, cu gândul la părinții și bunicii lor și mă gândesc cât de necuprins poate fi cuvântul MULȚUMESC, pe care aș vrea să îl rostesc tot timpul. Susținerea vârstnicilor, mai ales în perioada pandemiei de coronavirus, prin toate căile și mijloacele a devenit pentru noi o prioritate și sunt fericită că am reușit să ajungem la sute de oameni care au reală nevoie de ajutor, reușind să le luminăm Sărbătorile Pascale.

Ne gândim și la toți seniorii bucureșteni și încercăm să creăm și să păstrăm punțile între generații, bazate pe solidaritate, recunoștință, dragoste și respect. Suntem alături de vârstnicii care au nevoie și de suport emoțional, de consiliere psihologică și de sfaturi medicale (le oferim de două ori pe săptămână sesiuni video de informare medicală transmise live pe pagina de Facebook a CSMB), de cei dornici să audă o vorbă bună, o urare, un mesaj, un îndemn de la artistul preferat (campania ”Suflet pentru Suflete.

Artiști pentru Seniori” are mare succes) și de cei care simt că trebuie să discute și să își spună problemele cu care se confruntă, inimoaselor fete de la capetele liniilor telefonice ale callcenter-ului CSMB. De trei ori pe săptămână organizăm, alături de colegii de la Compania Municipală Sportul pentru Toti și de la Centrul Municipal pentru Dialog sesiuni video sub genericul ”Mișcarea nu are vârstă”, o încântare pentru seniori. Și, am demarat proiectul ”Educația nu are vârstă” pe o platformă online dedicată lor, seniorilor creativi, iubitori de artă și de frumos care participă deja la cursul de pictură și artă tradițională românească, ”Educație pentru patrimoniu”. Și, cum să nu ne însușim puterea exemplului pe care ne-au dat-o în aceste zile câțiva distinși seniori centenari, beneficiari ai proiectului ”Vieți Centenare”, modele demne de urmat pentru atâtea generații?!

Dumitru Comănescu (112 ani), al doilea cel mai vârstnic bărbat al Planetei, locotenentul (rtr) Dumitru I. Gal, veteran de război (105 ani) și Pompiliu Sterian (101 ani) – ”Cel mai vârstnic blogger din România” sunt învingătorii autentici în fața destinului și ai unei existențe presărate și cu lipsurile, greutățile și cu momentele de cumpănă prin care a trecut România Centenară. Le mulțumim pentru onoarea de a ne fi transmis mesajele lor încurajatoare prin care ne îndeamnă să credem în continuare că viața este frumoasă, cu bune și cu rele, să nu ne lăsăm doborâți de greutăți și că, doar împreună putem trece și peste această pandemie în care NICIUN VÂRSTNIC NU E SINGUR

CITEȘTE EDIȚIA COMPLETĂ

Fără comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart