Editorial Alexandra Dobre – SENIORI DE BUCUREȘTI, numărul 7

„Ce dar să-ți fac acum că-i primăvară?

                Din nori îți cos o rochie ușoară.

                Din ghiocei îți fac o cingătoare.

                La gât îți pun șirag de lăcrămioare.

                Te-ncalț cu pantofiori de toporași.

                Să fii cea mai frumoasă din oraș.

                Vrei și brățări? Ba încă și cercei?

                Îți fac un set complet din brebenei.

                Și gata! Nu mai am, știi bine,

                C-am cheltuit vreo trei poieni cu tine!

                Mai vrei și pace, bucurii și sănătate?

                Din astea n-am. La Dumnezeu sunt toate!

                Și-atunci cu dragoste-oi îngenunchea,

                Rugându-mă la El să ți le dea!”

                                              Magda Isanoş (1916 – 1944)

Da, a venit PRIMĂVARA cu alaiul ei de zile frumoase şi de sărbători care celebrează dragostea, speranţa de mai bine, iubirea de semeni, emoţiile, zâmbetele, gesturile nobile faţă de cei de lângă noi. Ne străduim să vă transfomăm zile şi seri, în momente şi amintiri de neuitat, imaginând şi creând special pentru Dumneavoastră, dragi Seniori, noi programe şi proiecte social-recreative, culturale și artistice ale Primăriei Capitalei, derulate prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti.

Cu bucuria şi şansa de a lucra pentru Seniorii bucureşteni, alături de o echipă de oameni inimoși, dedicaţi și profesionişti, am ocazia să aflu mereu istorisiri, poveşti şi experiențe de viață unice, inedite, fascinante. Aşa cum sunt și cele ale celor 105 distinşi Centenari, beneficiari până în prezent ai proiectului VIEŢI CENTENARE. Ne mândrim cu domnul Dumitru Comănescu (111 ani și 4 luni) desemnat recent de Guinness World Records, al doilea cel mai vârstnic bărbat al Planetei, după ce, prin demersurile noastre fusese declarat oficial anul trecut, „Cel mai vârstnic cetăţean al Bucureştiului”.

Am avut privilegiul de a participa la două aniversări centenare emoționante, cea a doamnei Agatha Bart care a împlinit 100 de ani și a domnului Viceamiral (Rtr.) Mircea Caragea, la 101 ani, senior al Careului Marinarilor „Căpitan-comandor Alexandru Dumbravă“ și ultimul membru de echipaj, în viață, dintre cei care au efectuat, în 1939, voiajul inaugural al navei-școală „Mircea cel Bătrân”.

Este o onoare să îi omagiem și să premiem oameni minunați care au ajuns la vârste venerabile, care au învins obstacole și care ne sunt exemple și modele demne de urmat. Pentru că

“Viața fiecărui om este o poveste, poveștile oamenilor au scris istoria, iar Istoria secolului de Unire își are încă eroii printre noi” – sunt gândurile transmise de doamna Primar General, Gabriela Firea și înscrise pe plachetele onorifice decernate seniorilor centenari. Eroi sunt și protagoniștii acestei ediții”

Prof. Dr. Ovidiu Bojor (95 de ani)

CITEȘTE TOATĂ EDIȚIA

Fără comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart