>
>
>
VIEȚI CENTENARE

VIEȚI CENTENARE

Proiectul VIEȚI CENTENARE, o inițiativă a Primarului General Gabriela Firea, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București CSMB, a demarat cu un moment emoționant: primul senior care a ținut să depună personal dosarul aferent proiectului a împlinit 103 ani! Este vorba despre Colonel (Rtr) Corneliu Aluneanu, veteran de război, un model demn de urmat pentru oricine.

Tonic, plin de viață, emoționat și foarte elegant, Domnia sa s-a declarat încântat de faptul că a fost primul care s-a bucurat de acest proiect generos prin care, Primarul General Gabriela Firea dovedește încă odată că nu îi uită pe cei mai în vârstă seniori. 

Venerabilul colonel (Rtr) Corneliu Aluneanu are o poveste de viață fascinantă și este de remarcat faptul că și acum citește tot timpul și în fiecare zi dezleagă rebusuri. Este foarte meticulos, deținând o bibliotecă perfect ordonată după diferite criterii.

Este văduv de peste 20 de ani, dar mereu înconjurat de copii, nepoți și strănepoți care sunt la fel de optimiști. A dovedit-o unul dintre nepoții săi, jovial și mereu zâmbitor, care l-a însoțit la punctul de lucru al Centrului pentru Seniori al Municipiului București.

Înscrierile continuă pentru toți seniorii bucureșteni care au împlinit vârsta de 100 de ani sau mai mult și care au domiciliul stabil sau reședința în București, aceștia vor primi din partea Primăriei Capitalei, prin CSMB, suma de  5.000 de lei, alături de o Plachetă Onorifică drept „un omagiu adus vieții și contribuției avute în dezvoltarea societății”.

“Prin aceste măsuri propuse, se recunoaște contribuția adusă la dezvoltarea comunității Municipiului București, cât și respectul și prețuirea față de seniorii bucureșteni”

Potrivit unor date statistice, în București există în acest moment peste 35 de persoane care au împlinit cel puțin vârsta de 100 de ani, iar în fiecare an se estimează un număr de aproximativ 20 de seniori care vor împlini venerabila vârstă. 

Toți seniorii bucureșteni care au împlinit vârsta de 100 de ani sau mai mult, cu domiciliul stabil în București, vor primi din partea Primăriei Capitalei, prin CSMB, suma de  5.000 de lei, alături de o plachetă onorifică – „un omagiu adus vieții și contribuției avute în dezvoltarea societății”.

Fără comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart