ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PERSOANELOR VÂRSTNICE

STELA ENACHE, MARIUS ȚEICU, SANDA ȚĂRANU și LUCIA POPESCU MORARU – personalități ale vieții cultural-artistice premiate de Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti, care a organizat, la Teatrul Elisabeta din Capitala, spectacolul dedicat Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice și seniorilor bucureșteni.

Aniversarea Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice a fost un nou prilej de a dovedi că ne gândim mereu la dragii noștri bunici, părinți, unchi și mătuși, și să le transmitem cele mai frumoase și nobile urări de sănătate și de viață lungă, de împliniri și bucurii!” – a spus Alexandra Dobre, Directoarea Centrului pentru Seniori al Municipiului București. 

A fost o zi specială dedicată în exclusivitate reprezentanților vârstei a treia din București, tuturor Seniorilor neprețuiți ai sufletelor noastre, pe care i-am sărbătorit și cărora le-am transmis în felul nostru și cu afecțiune LA MULȚI ANI. Am fost onorați să premiem patru personalități reprezentative pentru viața cultural-artistică, aplaudate de toți cei peste 350 de spectatori prezenți în sala arhiplină”.

Scena Teatrului Elisabeta a găzduit un amplu program artistic, prezentat de Octavian Ursulescu, susținut de reprezentanții Cluburilor de Seniori din sectoarele 1, 3, 4 și 6 ale Capitalei și de cei ai câtorva asociații culturale, toți pensionari cu inclinații artistice în diverse domenii (teatru, muzică, artă plastică, dans, sport) și care, la vârsta a treia au dorit să cunoască sau să regăsească magia scenei și a reflectoarelor.

După recitalul susținut de corala ”Cantus Domini”, Alexandra Dobre, directoarea CSMB a urat bun-venit tuturor celor prezenți și i-a premiat pe cei patru artiști – seniori de elită, care, prin activitatea și cariera lor au marcat viața cultural – artistică a României. Este vorba despre:

–        Marius Țeicu ”pentru sutele de slagăre de muzică usoară care ne-au înseninat viața și care ne-au ajutat să trecem peste toate greutățile, fiecare fiind <<o portocală>> primită în dar”,

–        Stela Enache ”pentru prodigioasa carieră muzicală, presărată cu numeroase premii și melodii de succes, cele mai multe dintre ele aparținând marelui compozitor Florin Bogardo”,

–        Lucia Popescu Moraru – ”<<Vocea de aur>> de la Radio România, care va rămane întotdeauna pentru noi toți simbolul emisiunii <<Vineri noaptea în direct>>, pentru viața pusă în slujba postului public de radio, precum și pentru cuplul minunat pe care l-a format alături de marele actor Marin Moraru”

–        Sanda Țăranu – ”o legendă a Televiziunii Române, actrița al carei farmec ne trezește și acum nostalgii legate de anii cei mai frumoși ai televiziunii publice”.

Aproape 100 de seniori cu înclinații artistice au prezentat apoi câte un moment artistic, prin care au promovat arta, cultura și tradițiile autentice românești. Momentele muzicale, cele coregrafice și cele dedicate teatrului și poeziei au fost susținute de reprezentanții cluburilor care au contribuit la succesul unui eveniment de neuitat: Grupul Coral ”Clubul Seniorilor Covasna” (sector 4), membrii Clubului Seniorilor Sector 1 care au prezentat un moment coregrafic de dans sincron, dar și unul de gimnastică Thai-Chi și reprezentanții Sectorul 3 care au susținut momente aplaudate de Street Dance și dansuri populare (Cluburile Seniorilor ”Râmnicu Sărat” și ”Codrii Neamțului”), dar și un recital de poezie al Vioricăi Pătrașcu.

Aproape 40 de membri numără Corul Clubului Seniorilor din Sectorul 6 (coordonator Allen Alexandru) care au încântat asistența cu un colaj muzical inspirat ales, așa cum s-a întâmplat și la concursul de eleganță și distincție unde au defilat pe scenă 15 senioare. Actorul Silviu Biriș a fost invitatul surpriză al organizatorilor, iar finalul a aparținut orchestrei conduse de reputatul violonist Valentin Albeșteanu care, prin muzica din perioada interbelică, a readus atmosfera Bucureștilor de odinioară.

Centrul pentru Seniori al Municipiului București a fost  inființat din dorința de a oferi seniorilor bucureșteni noi oportunități de integrare socială, activități recreative, socio-culturale, cultural-educative și cultural-religioase. Pentru realizarea obiectului său de activitate, Centrul pentru Seniori al Municipiului București are ca atribuții organizarea și susținerea de evenimente, competiții, festivaluri și manifestări educative, culturale, realizarea de proiecte și activități privind cunoașterea și promovarea culturii, religiei, tradiției și valorilor locale, urmărirea implicării active a cât mai multor persoane din București, cu vârsta de minimum 50 de ani, în activități sociale, culturale și de agrement, susținerea și finanțarea proiectelor de interes și utilitate, pentru persoanele cu vârsta de minimum 50 de ani.

Fără comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart