Alexandra Dobre, cel mai tânăr director de instituție publică din România

Mulțumesc catchy.ro și lui Dumitru-Alexandru Filimon pentru ocazia pe care mi-au oferit-o de a dezbate subiecte administrative și proictele pe care, la vremea respectiva, le implementam ca director al Centrului Cultural European și de Tineret „Nicolae Bălcescu”.

Există un univers colorat de prejudecăți și idei preconcepute care vizează femeia, în spațiul public din România.

„Cel mai important sfat pe care l-aș da unei femei, la început de carieră în administrație, ar fi să nu facă compromisuri. Există, desigur, acel compromis al tradiției politice, în sensul desemnat de sociologul Serge Moscovici, prin care acțiunea politică este realizată, dar nu mă refer la acel compromis rațional”, subliniază Alexandra Dobre, cel mai tânăr director de instituție publică din România (Centrul Cultural European și de Tineret „Nicolae Bălcescu”).

Câte orgolii există în mediul artistic din România?

Vorbeam de orgolii. În orice meserie sunt orgolii – fie că ești avocat, jurist, artist sau contabil, tot timpul ai un șef de serviciu, un director adjunct sau un superior. Mie îmi plac oamenii cu care poți ajunge la un numitor comun, atunci când ești antamat în aceeași muncă. Nu toată lumea are o predilecție în direcția asta, dar există nevoia umană de a fi o rotiță integrată într-o echipă, munca să îți fie evaluată corespunzător și aprecierile să fie pe merit.

Vorbim de cultură, de oameni, de civilizație

O astfel de echipă am încercat să formez aici, la centrul nostru. Îmi place să trag linie la sfârșitul zilei și să văd ceea ce am realizat în acea zi.

Oferim o gamă largă de cursuri, de la dans modern și popular, la teatru, pictură, actorie. Vom introduce din această toamnă și cursuri de balet și prevenție rutieră. Prin cursurile de balet vom acoperi o nevoie artistică a celor tineri, iar prin educația rutieră adresată celor mici, ne dorim să contribuim la crearea unui cadru normativ care să fie baza construcției unui spirit legalist, dincolo de nevoia de a fi atent la trecerea de pietoni. Toate au un efect civilizatoriu, din acest considerent vorbim despre cultură, despre oameni, nu despre ciment sau blocuri. Ambele cursuri sunt foarte necesare.

CITEȘTE MAI MULT PE catchy.ro

Fără comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart