Târg de Carte și Anticariat 14-16 Octombrie 2016 – Centrul Cultural pentru U.N.E.S.C.O. ”Nicolae Bălcescu”

Târgul de Carte și Anticariat a debutat în perioada 14-16 Octombrie 2016, la Sala Polivalentă. A fost primul eveniment din seria de evenimente gândite ca proiect de educație continuă, menit să apropie tinerii, de valori fundamentale precum lectura, arta și anticariatul. De la bun început am știut că generațiile viitoare sunt oglinda generațiilor trecute și că stă în puterea noastră să îi educăm în cele mai multe cazuri.

Tocmai de aceea am vrut să aducem laolaltă oameni de cultură și oameni care iubesc tot ceea ce este special și demn de a rămâne în mentalul colectiv. Mă gândeam, la momentul respectiv, împreună cu echipa mea, ce putem să facem pentru tineri, care sunt nevoile lor, însă în același timp știam că, de multe ori, nevoile reale nu sunt neapărat arătate!

Nu o să vezi tineri spunând „Ce mi-aș dori să particip la un târg de carte”, însă undeva, în adâncul sufletului, nevoia asta există. Sunt multe situații în care se angrenează în discuții cu diferite persoane care dau citate dintr-o anumită carte, din Biblie, dintr-un film celebru și pe care ei nu le știu și, automat, fără să își dea seama, simt nevoia de a învăța, de a crește. Chiar dacă ei nu o recunosc public, o simt.

Așa a apărut ideea unui târg de carte și anticariat. Practic a venit dintr-o pasiune personală alăturarea cu anticariatul, iar târgul de carte cred că se impunea. Am lucrat cu echipa mea de la vremea aceea, de la Centrul Cultural pentru U.N.E.S.C.O. ”Nicolae Bălcescu” București, pentru a avea un eveniment desăvârșit, care să bucure publicul bucureștean.

Spre bucuria noastră, ne-au trecut pragul numeroși vizitatori – părinți cu copii, consilieri locali, oameni din administrație care au avut curiozitatea de a vedea ce se întâmplă, sportivi, pentru că am organizat evenimentul la Sala Polivalentă, dar și mulți alții.

A fost primul eveniment de asemenea anvergură pe care l-am organizat și pot spune că am învățat să mă perfecționez în organizarea lor. Au urmat alte evenimente similare și de mai mare amploare, dar cu și mai multe implicații și responsabilități.

Fără comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart